Ko gan nevajadzētu vest savā auto


Agrs pavasaris, kā ierasts, pie mums atnāk ar vīrusiem un gripu. Tas ir tāpēc, ka nereti esam piemirsuši par savu imunitātes stiprināšanu. Pētījumi rāda, ka viens no efektīvākajiem veidiem mūsu ķermeņa aizsargāšanai ir humora klātbūtne ikdienā, kombinēta ar gandarījuma sajūtu, ko sniedz jauna un kvalitatīva lietota auto iegāde. Šajā rakstā steigsim iedvesmot jūs abējādi un konkrēti sniegt praktiskus ieteikumus, ko nevajadzētu vest jauniegādātajā automobilī.

  1. Izvairieties savā auto vest mīļāko. Mīļākās viennozīmīgi piestāv pavasarim, bet ne jau auto, ar kuru jūs pēcāk vedīsiet savu esošo otro pusīti. Mēs neanalizēsim situācijas ētisko pusi, taču nenoliegsim, ka tā var gadīties pat ar labākajiem no mums. Morālie aspekti, lai paliek citu portālu un jūsu sirdsapziņas pārzinā, bet mūsu pienākums šeit ir norādīt uz riskiem, ar ko varat sastapties savu auto dēku ietvaros. Protams, mīļākās ir bezgala jaukas, bet mēdz arī būt nešpetnas un var apzināti salonā izlaistīt savas smaržas, apzināti atstāt savus garos, blondos matus vai it kā pavisam nejauši durvju sānu kabatā aizmirst savu ķemmi, saulesbriļļu maku vai matu sprādzi. Tās ir tādas škietami nevainīgas mikroprovokācijas, bet ar milzīgu potenciālu sašūpot jūsu esošās attiecības. Esiet uzmanīgi, bet vainīgajām – pēriens.
  2. Nevediet lāci, jo lācis var izrādīties brūnais, lācis var aizmigt ziemas miegā, lācis ir kārs un var jūs apēst, lācis pilnīgi noteikti nosiekalos stiklus, lācis slikti dzied, lācis spaida pogas, kad vajag un kad nevajag, ar lāci neko nekad nevar zināt, lācis rūc, lāci grūti piesprādzēt, lācis var nepareizi interpretēt jūsu aizrādījumus.
  3. Cenšaties nevest garneles. Ne dzīvas, ne saldētas, ne vārītas, nekādas. Ja kaut viena garnele vai ūdens pile, kurās tās peldējušas, nokļūs, piemēram, uz auto paklāja vai starp sēdekļiem, auto vairs nekad nebūs tāds kā iepriekš, un jebkura liksta liksies nieks salīdzinājumā ar ikreizējo sveicienu no Bubba Gampa, kad atvērsiet auto durvis, īpaši vasarīgi siltajās dienās.
  4. Mūsu eksperti neiesaka auto vest līdzi jūsu skeletus. Skeletiem vieta ir skapī. Ar auto var gadīties situācija, piemēram, ka pa ceļam no darba ir jāaizved mājās kāds kolēģis. Tad nu visi jūsu skeleti var tapt pamanīti, un tas, savukārt, var negatīvi ietekmēt jūsu nevainojamo talantīgā izcilnieka reputāciju. Līdzīgi ir ar “citu gaismu”. Nu neņemiet līdzi to, ja nevēlaties, lai kāds cits jūs ierauga citādākā gaismā nekā jūs pats gribētu, lai jūs redz.
  5. Visbeidzot, nevediet līdzi naidu. Naids bojā auru, salonu un nereti mēdz kaut ko salauzt auto salonā. Cik bieži dzirdēts, ka naids nolauž atpakaļskata spoguli, saplēš konsoles monitoru, sper pa auto riteņiem, savanda bagāžnieku, aizmirst parādīt pagrieziena rādītāju, rāda citiem satiksmes dalībniekiem nepieklājīgus žestus, liek jums braukt agresīvi un pat sakliedz uz ceļu policistiem. Jums taču to visu patiesībā nevajag, vai ne, bet naida klātbūtne pamatīgi aizēno un noslāpē mūsu dvēseles patieso spozmi, tāpēc lieliskā auto nebūtu vietas tam.

Tātad mēs esam noskaidrojuši, ka auto ir ne tikai transportlīdzeklis, bet arī telpa, kurā mēs atspoguļojam savu personību un vērtības. Tad nu ir svarīgi rūpēties par to, ko mēs vedam savā auto – gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē, jo tas var ietekmēt ne tikai mūsu ceļojuma komfortu, mentālo labsajūtu, bet arī mūsu attiecības ar pārējiem satiksmes dalībniekiem un jūsu automašīnas ilgmūžību. Savukārt, ja jums vēl nav auto, pavasaris ir perfekts brīdis, lai kļūtu par tāda īpašnieku. To arī jums novēlam!