Kā novērst saules un/vai karstuma bojājumus automašīnai


Mēs bieži apspriežam rudens/ ziemas perioda ietekmi uz mūsu auto vizuālo un tehnisko stāvokli. Ledus, peļķes, sniegs un pa virsu visam sāls.

Lai cik ļoti mums patiktu vasara, arī vasaras laika apstākļi var kaitēt automašīnai.

Esot tiešā saules ietekmē, bojājumus var piedzīvot gan auto salons, gan tā krāsa uz virsbūves. Tiešā saulē, auto salons rada siltumnīcai līdzīgu efektu, piemēram, pie gaisa temperatūras +30 grādi, auto salona temperatūra var sasniegt +60 grādus un nav brīnums, ka šādi apstākļi var nodarīt bojājumus automašīnai. Par laimi, ir veidi, kā novērst saules un karstuma bojājumus tavai automašīnai.

Kārtīga mazgāšana

Ja auto mazgājat pats, tad noteikti to nedariet tiešos saules staros. Vislabāk to darīt ēnā, vai vakarā, kad saule noriet. Mazgāšanā izmantojiet tikai speciāli transportlīdzekļiem izgatavotus tīrīšanas līdzekļus un mīkstu kokvilnas audumu tā slaucīšanai. Īpaši netīrai automašīnai (asfalts, darva, kukaiņi utml.) var būt nepieciešami papildus tīrīšanas līdzekļi. Rūpīgi nosusiniet automašīnu pēc mazgāšanas ar mīkstu drānu vai dvieli, lai neveidotos ūdens pilienu pēdas.

Auto vasks aizsargā

Vasks ir līdzeklis, kuru nevajag aizmirst vai ignorēt. Uzklājot, tas rada aizsardzību auto virsbūvei pret ārējo faktoru ietekmi.
Tāpat, vaskotu automašīnu nākamajā reizē būs krietni vieglāk mazgāt, jo darva un asfalta paliekas tik ātri nepielīp vaskotai virsbūvei.

automašīnai

Attēls: pexels.com 

Rūpējieties par savu vasaras automašīnu

Ja Tev ir kabriolets, tam būs nepieciešama papildus apkope. Īpaši jārūpējas gan par auduma, gan vinila jumtiem. Abu veidu jumtiem ir pieejami dažādi tīrīšanas produkti, tāpēc rūpīgi izlasiet ražotāja norādījumus pirms sākat tīrīšanu un apkopi.

Pamata apkopes lietas ir pavisam vienkāršas:

  • Izmantojiet putekļu sūcēju, lai noņemtu vissīkākos netīrumus, pēc tam jumtu noskalojiet ar ūdeni.
  • Uzklājiet auduma vai vinila tīrīšanas līdzekli un viegli notīriet, izmantojot mīkstu vai vidēju mīkstu saru birsti. Kad tas ir izdarīts, rūpīgi noskalojiet palikušo līdzekli.
  • Notīriet jumtu ar absorbējošu dvieli un ļaujiet tam kārtīgi nožūt. Pārliecinieties, ka automašīna neatrodās tiešos saules staros.
  • Uzklājiet vinila vai audekla/auduma aizsarglīdzekļus atbilstoši ražotāja norādījumiem. Ļaujiet tiem pilnībā nožūt.
  • Ja aizmugurē ir caurspīdīgs vinila logs, apstrādājiet logus ar speciāli tam paredzētu tīrīšanas aizsarglīdzekli.