Lietots auto: kam jāpievērš uzmanība, pērkot lietotu automašīnu


Mūsdienās nopirkt lietotu auto vairs nav nekāda reķēšu zinātne, viss ir elementāri. Drošāki auto, labāka ražošanas prakse un, protams, milzīga informācijas pieejamība. Auto vēstures izsekojamības iespējas ļauj iegūt labu priekšstatu par lietotas automašīnas pagātni vieglāk nekā jebkad agrāk.

Protams, joprojām pastāv riski, ja auto pērc no privātpersonas vai kāda maza nezināma “perekupa”, kam galvenais uzdevums ir pārdot auto, lai ko tas prasītu. Taču, izmantojot jau pieminētos vēstures izsekošanas rīkus un savas zināšanas, ir iespējams tikt pie laba darījuma arī šaubīgās situācijās.

Domā līdzi, kad izdari pirkumu

Pirms mēs iedziļināmies specifikā, divi galvenie noteikumi, kas jāņem vērā, pērkot lietotu automašīnu, ir šādi – pērciet ar galvu, nevis ar sirdi, otrkārt, ja neesat pārliecināts par kaut ko, esiet gatavs nopietnāk un kritiskāk padomāt par savu pirkumu.

Lietas, kam pievērst uzmanību

  • Dzinējs – Pārbaudiet, vai nav noplūdes, kāds ir eļļas līmenis, galvas blīves stāvokļi un izplūdes gāzes.
  • Pārnesumkārba un sajūgs – Sajūtiet un klausieties pārnesumu maiņas vienmērīgumu un pārbaudiet sajūgu.
  • Virsbūve – Pārbaudiet ārpusi un apakšdaļu vai nav spēcīgu bojājumu, korozijas vai neraksturīgas deformācijas – auto apakšā vēlams izmantot kādu  gaismas avotu, piemēram, jaudīgu lukturīti.
  • Diski un riepas – Protektora dziļums, gumijas stāvoklis. Pārbaudīt vai diskos nav sitiena pēdu, vai tie nav deformēti.
  • Interjers – Rūpīgi pārbaudiet bagāžnieku, paneli (nobraukumu un brīdinājuma gaismas) kā arī elektroniku un spuldzes. Salona iekšējā apdare var pastāstīt daudz. Stipri izsēdēti aizmugurējie sēdekļi, piemēram, var norādīt uz to, ka auto iepriekš lietots kā taksometrs un tam var būt milzīgs nobraukums un potenciāli lielāks risks dažādiem slēptiem defektiem, kurus pirmajā apskatē nepamanīsiet.
  • Testa brauciens – Nekautrējieties, brauciet ar auto, līdz esat pārbaudījis visu, ko vēlaties.
  • Dokumenti – Servisa vēsture, auto vēsture un cita, arī internetā pieejamā informācija par potenciālo auto.
Lietots auto

Attēls: pexels.com 

Ņem vērā

Tikai daži no augstāk minētajiem punktiem būs tas, kas liks veikt tev izvēli. Tu vari izmantot esošu problēmu savā labā, kaulējoties, vai uzstāt, lai pārdevējs to izlabo pirms pārdošanas.

Ja nevēlaties iedziļināties šajos jautājumos, drošāk izvēlēties dīleri, kurš servisā auto sagatavo pārdošanai un piedāvā arī pēcpārdošanas garantiju.

Ja rodās vēl kādi jautājumi, nāc uz kontaktu sadaļu un pajautā mūsu speciālistiem.