Motora eļļas maiņa - 5 pazīmes, kas liecina, ka nepieciešama maiņa


Motora eļļas maiņa

Motora eļļa ir svarīga automašīnas sastāvdaļa. Tā nodrošina dažādu auto mezglu darbību, un regulāra tās maiņa pagarinās Tavas automašīnas motora kalpošanas laiku.

Kā mēs visi zinām un to ir minējuši arī servisa speciālisti, auto motora eļļa ir jāmaina ik pēc 10000 vai 15000 kilometriem. Loģiski? Jā! Taču ir gadījumi, kad mēs nevaram būt droši par eļļas stāvokli, piemēram, iegādājoties lietotu automašīnu. Tāpēc esam apkopojuši 5 pazīmes, kas Tev palīdzēs noteikt to brīdi, kad ir pienācis eļļas maiņas laiks.

  1. Brīdinājuma lampiņa – parasti tā ir eļļas kanniņa, kura iedegās sarkanā krāsā, tā brīdinot, ka motoreļļas līmenis ir zems un nepieciešama tās nomaiņa.
  2. Eļļas smarža salonā – ja sajūti motoreļļas smaku salonā, tad nekavējies un pēc iespējas īsākā laikā dodies uz servisu. Parasti šāda situācija liecina par motoreļļas noplūdi, kura noplūstot sadeg uz karstā dzinēja, tādejādi radod izmešus, kuri caur automašīnas ventilācijas atverēm nokļūst salonā.
  3.  Izplūdes dūmi – jā arī tie spēj norādīt uz nepilnībām auto motora darbībā. Parasti tie ir biezi un specifiski smakojoši, kas liecina, ka motoreļļa ir nokļuvusi degvielā. Protams, tas neizslēdz arī citu defektu klātbūtni, piemēram, bojātas sprauslas.
  4. Dzinēja karšana – pie nepietiekama motoreļļas līmeņa vai pie ilgi nemainītas motoreļļas, tā nespēj nodrošināt pietiekošu eļļošanu dzinējam, kā rezultātā palielinās dzinēja slodze un tas uzkarst. Par dzinēja uzkaršanu paziņos, dzinēja temperatūras rādītājs auto panelī – neignorē to.
  5. Netipiski trokšņi motortelpā – Ilgi nemainot motoreļļu tā zaudē savas īpašības un sabiezē, tādā veidā nenodrošinot pietiekamu eļļošanu dzinējam. Tā savukārt, tiek radīta papildus slodze dzinējam un tā komponentēm, kas pie slodzes izdod dobjas skaņas, jo motors vienkārši nespēj darboties, tas nogurst.

Esiet uzmanīgi un sekojiet līdzi sava auto stāvoklim, tas ietaupīs Tavu laiku un līdzekļus ilgtermiņā.