Kāpēc ir svarīgi automašīnai izmantot laikapstākļiem atbilstošas riepas?


Līdz ar gadalaiku maiņu un temperatūras paaugstināšanos autovadītājiem ir svarīgi pielāgot savus transportlīdzekļus ceļa apstākļiem. Lai gan ziemas riepas ir izstrādātas, lai nodrošinātu optimālu saķeri un kontroli aukstā laikā, to lietošana vasarā var radīt nopietnus riskus. Šajā rakstā aplūkosim, kāpēc braukšana ar ziemas riepām vasaras mēnešos var būt bīstama un kāpēc ir būtiski pāriet uz sezonai piemērotām riepām.

Samazināta saķere un vadāmība:

Ziemas riepas ir izgatavotas no īpaša gumijas maisījuma un protektora raksta, kas ir paredzēts, lai tās būtu īpaši izturīgas pret aukstāku temperatūru, sniegu un ledu. Tomēr šīs īpašības var kaitēt uz karstiem vasaras ceļiem. Ziemas riepu mīkstākais gumijas maisījums siltos apstākļos var ātri nodilt, tādējādi samazinot to saķeri ar ceļu. Šī samazinātā saķere var būtiski ietekmēt jūsu transportlīdzekļa vadāmību, palielinot slīdēšanas un kontroles zaudēšanas risku.

Garāks bremzēšanas ceļš automašīnai:

Viens no svarīgākajiem jebkura transportlīdzekļa drošības aspektiem ir tā bremžu sistēma. Ziemas riepas ir konstruētas tā, lai uzlabotu bremzēšanas veiktspēju uz apledojušas un sniegotas virsmas. Tomēr, lietojot riepas siltā laikā, palielinās berze, kas pagarina bremzēšanas ceļu. Avārijas situācijās, kad ir svarīgi pieņemt lēmumus sekundes simtdaļās, pagarinātais bremzēšanas ceļš var radīt nopietnas sekas, izraisot sadursmes vai citus negadījumus.

Samazināts degvielas patēriņš:

Ziemas riepas ir paredzētas, lai nodrošinātu saķeri apledojušos un sniegotos apstākļos, un tas nozīmē, ka tām ir dziļāks protektors un agresīvāks raksts. Lai gan šīs īpašības ir noderīgas, lai pārvarētu ziemas šķēršļus, tās rada arī lielāku pretestību uz sausiem vasaras ceļiem. Lielāka pretestība liek transportlīdzekļa dzinējam strādāt intensīvāk, tādējādi samazinot degvielas patēriņa efektivitāti. Šī neefektivitāte ne tikai ietekmē jūsu maciņu, bet arī veicina nevajadzīgu oglekļa emisiju.

Sliktāka vadāmība slapjos apstākļos:

Vasarā iespējamas lietusgāzes un slapji ceļi. Ziemas riepas ar to specializētajiem protektora rakstiem nav optimizētas efektīvai ūdens izkliedēšanai. Tā rezultātā, braucot vasarā ar ziemas riepām, ievērojami palielinās hidroplanēšanas risks. Hidroplanēšana notiek, kad ūdens slānis atdala riepas no ceļa virsmas, kā rezultātā autovadītājs zaudē kontroli pār transportlīdzekli. Lai nodrošinātu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, ir ļoti svarīgi izvairīties no šī riska.

Priekšlaicīgs nodilums:

Ziemas riepas ir izstrādātas tā, lai izturētu skarbus ziemas apstākļus, tostarp zemas temperatūras un ceļa sāls iedarbību. Tomēr, ja riepas tiek lietotas vasarā, tās ātrāk nodilst augstāku temperatūru un atšķirīgu ceļa apstākļu dēļ. Mīkstāki gumijas savienojumi, ko izmanto ziemas riepās, var ātri nolietoties uz karstas seguma virsmas, tādējādi samazinot to kopējo kalpošanas laiku. Priekšlaicīgs nodilums ne tikai samazina riepu veiktspēju, bet arī samazina to izturību.

Lai gan, iespējams, ir vilinoši turpināt izmantot ziemas riepas visu gadu, lai ietaupītu naudu, ar tām braukšana vasarā rada lielāku risku nekā ir iespējamie ieguvumi. Sliktāka saķere, sliktāka vadāmība, garāks bremzēšanas ceļš, lielāks degvielas patēriņš un paātrināts nodilums padara ziemas riepas nepiemērotas braukšanai siltos laika apstākļos. Lai nodrošinātu savu drošību un maksimāli palielinātu sava transportlīdzekļa veiktspēju, ir būtiski pāriet uz vasaras vai visu sezonu riepām, kas piemērotas dominējošajiem ceļa apstākļiem. Veicot šo nelielo ieguldījumu, tu vari būt mierīgs un padarīt vasaras braukšanu drošāku un patīkamāku.

Autoselect, pārdošanā esošajām automašīnām vienmēr tiek nodrošinātas laikapstākļiem atbilstošas riepas, ja vēlies drošu pārvietošanos ar savu jauno auto, iegādājies auto pie Autoselect. Visus pārdošanā esošos auto meklē ŠEIT.