AUDI A6 apskats. (2004. - 2011. gads)


2004.gada Audi A6 bija pirmais no Audi modeļiem, kam tika piešķirts mūsdienās nu jau labi atpazīstamais lielais radiatora restes dizains. Piedāvājot plašāku un praktiskāku salonu, nekā konkurenti, kā arī lielu izvēli ar jaudīgiem un ekonomiskiem dīzeļa dzinējiem, nav brīnums, ka lietoti Audi A6 ir ārkārtīgi populāri arī pie mums Latvijā. Jāuzteic arī lieliskā Audi salona apdares kvalitāte un plašās iespējas izvēlēties dažādas ekstras, kā piemēram, apsildāmus sēdekļus, elektroniski regulējamus spoguļus un lielisku audio sistēmu.

BENZĪNA DZINĒJI

Pirmie Audi A6 modeļi bija pieejami ar V6 un V8 benzīna dzinējiem, kā arī V6 dīzeļa dzinēju. 2.4 litru V6 benzīna dzinējs attīsta 177 ZS un līdz 100km/h paātrinās 8.9 sekundēs. Latvijā gan nedaudz izplatītāki no benzīna dzinējiem ir 2.0T dzinēji, kas ir pieejami kopš 2005.gada. Jaudas ziņā tiem ir tikai par 7 ZS mazāk, taču ir jūtama degvielas ekonomija, kas ir ārkārtīgi svarīga daudziem, kas vēlas iegādāties lietotu auto. Starp ne tik izplatītiem motoru variantiem minams arī 2.8 litru V6 FSI (210 ZS) un 3.2 FSI ar 256 ZS. Šie abi modeļi gan vairāk domāti ASV tirgum, taču ar šādiem motoriem aprīkotas lietotas mašīnas iespējams atrast arī Latvijā. Pats jaudīgākais benzīna dzinējs, kas pieejams Audi A6 ir milzīgais 2.4 litru V8 ar veseliem 350 ZS un tas spēj sasniegt 100km/h nieka 5.9 sekundēs, kas ir līdzvērtīgi 2010.gada Chevrolet Camaro. Ja tevi uztrauc šo lielo benzīna motoru degvielas patēriņš, tad vari meklēt lietotus Audi A6, kam ir uzstādīta gāzes iekārta.

DĪZEĻA DZINĒJI

Latvijas autobraucējiem noteikti vairāk interesē Audi dīzeļa dzinēju piedāvājums. 2004.-2011.gada Audi A6 tie pieejami 3 litrāžās: 2.0 TDI, 2.7 TDI un 3.0 TDI. Divlitrīgie dīzeļa turbodzinēji pieejami ar 138 ZS jaudu, 2.7 litru ar 163 vai 180 ZS, savukārt 3.0 motors 225, 233 un 240 ZS versijās. Un kā jau Vācijas dīzeļa dzinējiem – lieliska jauda ir apvienota ar lielisku degvielas ekonomiju – mazākā motora patēriņš ir sākot no 6l/100km, 2.7 TDI motoram no 7l/100km un 3.0 TDi no 8l/100km. Jāņem vērā, ka patēriņš nedaudz variē, atkarībā no ražošanas gada, jaudas, pārnesumkārbas un priekšpiedziņas vai Quattro piedziņas. Visi šie dzinēji sevi pierādījuši kā ļoti uzticami, un spēs nokalpot vairākus simtus tūkstošus kilometru. Tādēļ arī lietoti Audi A6 ar dīzeļdzinējiem joprojām ir tik populāri un ļoti labi saglabā savu vērtību.

VADĀMĪBA

Lai gan motoru jaudas un ekonomijas ziņā Audi var saukt par līdzvērtīgiem BMW, braukšanas un vadāmības jomā gan ir manāmas atšķirības. Vadāmība nav tik asa kā BMW 5. sērijai un salīdzinoši cietās piekares dēļ auto nav tik komfortabls kā Mercedes Benz E klase. Ja meklē sportisku lietotu auto, tad tev piemērotāka varētu būs Audi A6 S-line komplektācija, kas auto padara nedaudz sportiskāku gan vizuāli, gan ar modificētu piekari. S-Line ar Quattro piedziņu audi A6 padara jau par lielisku lietotu auto, kas apvieno praktiskumu ar sportisku braukšanas stilu.

SALONS

Šīs paaudzes Audi A6 saņēmis arī izmaiņas automašīnas salonā. Papildus jau ierastajai augstajai apdares materiālu kvalitātei, tiek piedāvātas arī plašas stūres un sēdekļu regulēšanas iespējas. Tāpat, iegādājoties lietotu Audi A6, nav jāuztraucas par vecmodīgu audio sistēmu. Šīs paaudzes Audi modeļi pieejami jau ar mūsdienīgu multimediju sistēmu ar skārienjūtīgu ekrānu un plašu savienojamo ierīču atbalstu. No 2008.gada šī sistēma ir vēl uzlabota ar “joystick” vadību, iebūvētu navigāciju un 40gb iebūvēto atmiņu.

ŠOBRĪD AUTOSELECT.LV PIEEJAMUS LIETOTUS AUDI A6 VARI APSKATĪT ŠEIT.
ATRODI SEV INTERESĒJOŠO MODELI UN PIESAKIES LĪZINGAM BEZ PIRMĀS IEMAKSAS!